• Pályaválasztási Kiállítás

  Pályaválasztási Kiállítás

  Köszönjük, hogy ilyen sokan ellátogattatok standunkhoz és érdeklődtetek a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium 2020/2021-es tanévben induló képzései iránt. Várunk Benneteket és szüleiteket a nyílt napunkon (november 12. 8 óra), illetve a pályaválasztási szülői tájékoztatón (november 11. 17 óra) Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Az állatok világnapja

  Az állatok világnapja

  Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
 • Október 6, az aradi vértanúk napja

  Október 6, az aradi vértanúk napja

  Október 6, az aradi vértanúk napja. A 10.A osztály rádiós műsorral emlékezett meg az eseményekről.
 • Körözvény 2019.10.03

  Körözvény 2019.10.03

  KÖRÖZVÉNY   Kérem tanulóinkat, hogy 2019. 10. 04-én, a pénteki napon (holnap), a tanítás végén minden holmit vigyenek haza, vagy a szekrényekben helyezzék el. Szombaton az aulában rendezvény lesz, ahol minden padra és székre szükség van! A széthagyott eszközök elveszése esetén az iskola kártérítést nem fizet! A széthagyott holmik tulajdonosai fegyelmező intézkedésben részesülnek!   Pápa, 2019. október 3.                                                                                                         Mozgai Zsolt                                                                                             intézményvezető-helyettes  
 • kilencedikesek bemutatkozó műsora

  kilencedikesek bemutatkozó műsora

  Kíváncsian vártuk a kilencedikesek bemutatkozó műsorát, hiszen mielőbb szerettük volna megtudni, hogy a tanulmányi munkán kívül melyek azok a területek, amelyekben a diákjaink eredményesek, illetve szabadidejükben mivel foglalkoznak. Változatos programmal szórakoztatták a jelenlévőket kilencedikes tanulónk. Előadtak: verseket, prózarészleteket, hangszeres bemutatkozókat, énekeltek és táncoltak is. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Zene világnapja

  Zene világnapja

  Élőzenés műsorral ünnepeltük október 1-jét, a Zene Világnapját.Tehetséges tanítványaink különböző zenei stílusú műveket adtak elő. Hallhattunk népdalt, könnyűzenét, valamint csodás dallamok csendültek fel zongorán és fuvolán. Az eseményen készült fényképek elérhetők ITT.    
 • “Fuss Szívvel egy Mosolyért” jótékonysági futás

  “Fuss Szívvel egy Mosolyért” jótékonysági futás

  Első alkalommal került megrendezésre Döbröntén a “Fuss Szívvel egy Mosolyért” elnevezésű jótékonysági futás, amellyel a pápai Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályát támogattuk.A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumból Mádlné Csuti Anikó, Koller László, Kenneth Quiter és Csikós Borbála álltunk rajthoz lelkes diákjaikkal Iványi Kristóffal, Gulyás Napsugárral, Schenek Dániellel és Böröczky Barnabással és Vitályos Zsókával. Egy jó cél érdekében közösen futni különleges élmény. Bár nem versenyezni mentünk, Dani abszolút első lett, Csikós Bori pedig kategória második helyezést ért el. Jövőre is számíthatnak a Petőfis csapatra! Köszönjük a lehetőséget. Legközelebb az országfutáson indulunk a Petőfi színeiben. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Amerikai Kuckó

  Amerikai Kuckó

  Szeptember 27-én a Petőfibe látogatott a veszprémi Amerikai Kuckó.  Az American Corner 2005-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben, Megyei Könyvtárban. A Kuckó szorosan együttműködik a régió különböző intézményeivel, iskoláival és egyetemeivel és számos állandó programnak ad otthon, úgy mint angol társalgási klub heti rendszerességgel, gyerekklubok, kézműves és technológiai oktató programok, valamint társasjáték-délutánok, interaktív programok diákoknak, az iskolákban és a Kuckóban. Falussy Boglárka, az Amerika Kuckó vezetője 3 órában, három különböző osztálynak tartott angol nyelvű interaktív tanórát. A diákok  csapatokban mérték össze tudásukat egy Kahoot kvíz segítségével. A téma természetesen Amerika volt. Történelmi, civilizációs, földrajzi, de még filmtörténeti kérdések is akadtak a kvízben. Nagyon jó hangulatban teltek az órák! A veszprémi Amerikai Kuckó egyben egy EducationUSA tanulmányi tanácsadó központ is, amely pontos, átfogó és aktuális információkat nyújt az amerikai felsőoktatásban való továbbtanulási lehetőségekről. A Kuckó aktívan támogatja az amerikai továbbtanulást, és tájékoztatást, valamint szakanyagot biztosít azoknak a diákoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnék folytatni a tanulmányaikat. Ennek kapcsán újból ellátogatnak majd iskolánkba a Jubileumi Hét keretében, hogy előadást tartsanak az amerikai továbbtanulásról.    Több diákunk már jelentkezett is az úgynevezett FLEX programba. Bízunk benne, hogy pályázatukat pozitívan bírálják el, és mehetnek Amerikába tanulni!    Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • TEGYÜK EGYÜTT! (udvarrendezés) 2. NAP

  TEGYÜK EGYÜTT! (udvarrendezés) 2. NAP

  TEGYÜK EGYÜTT! (udvarrendezés) 2. NAP Az eseményen készült fényképek elérhetők ITT.  
 • Véradás

  Véradás

  A Magyar Vöröskereszt által szervezett véradáson sok tanulónk vett részt ma. Köszönjük, büszkék vagyunk rátok! :) Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Udvarrendezés 1.nap

  Udvarrendezés 1.nap

  Szorgosan jártak a seprűk, gereblyék, lapátok, voltak, akik a sövényt alakították, mások az avart gyűjtötték. Somogyiné Kalmár Krisztina és Pintér Anita tanárnők vezetésével udvarrendezési projektbe fogtunk. E héten három délután, tanítás után a diákok és a pedagógusok közül a lelkes vállalkozók közös erővel szépítik az iskolaudvart. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Körözvény

  Körözvény

  Értesítem tanulóinkat, hogy 2019. szeptember 18-án (szerdán) 16.30-tól szülői értekezlet lesz a 10. 11. 12. évfolyamon.Pápa, 2019. szeptember 17.                                Mozgai Zsoltintézményvezető-helyettes
 • Tanévnyitó ünnepély 2019/2020

  Tanévnyitó ünnepély 2019/2020

  "Semmit se szeressek félig csinálni, vagyis a tökély előtt megelégedni." Bolyai János szavaival köszöntötte Bognár Anita intézményvezető-helyettes 2019/2020 tanév évnyitó ünnepségén a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium tanulóit. Az eseményen részt vett Dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere és Egyházi Andrea a Pápai Tankerületi Központ igazgatója. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.
 • Ismerkedési nap

  Ismerkedési nap

  Hagyományainknak megfelelően az idén is ismerkedési napot szerveztünk az új osztályaink számára. Kilencedikeseink jó hangulatban ismerkedtek az iskolával, hagyományokkal, szokásokkal, egymással. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.
 • Tanévnyitó ünnepély időpontja

  Tanévnyitó ünnepély időpontja

    Tájékoztatjuk tanulóinkat és kedves szüleiket, hogy a tanévnyitó ünnepség  2019. szeptember 02. (hétfő) 8.00 órakor lesz az iskolánk aulájában. (Egyenruha kötelező!) A 2. és 3. órában osztályfőnöki órák lesznek. A tankönyvosztás is ezen a napon lesz.
 • Tájékoztatás a magántanulókat érintő változásokról

  Tájékoztatás a magántanulókat érintő változásokról

  https://www.oktatas.hu/kozneveles/egyeni_tanuloi_munkarend?fbclid=IwAR0ZG7zqPva0CZgrm2D1L8J1ac3mjydeTHYH1d9ZYSsICdqiA4b1nQPc1U4
 • EFOP-3.2.4-16-2016-00001 interaktív panel

  EFOP-3.2.4-16-2016-00001 interaktív panel

  Az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosítószámú "Digitális kompetencia fejlesztése" című projekt keretében egy Samsung QB75H-TR interaktív panel került beszerelésre iskolánk médiatermében. Szeptembertől ezzel tovább bővülnek lehetőségeink a mindennapi oktató- nevelőmunka színesebbé, hatékonyabbá tételében. Köszönjük fenntartónknak, a Pápai Tankerületi Központnak!
 • Pápai Kábîtószerügyi Egyeztető Fórum, a PVÖ Eszi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Pápai Rendőrkapitányság szervezett városi vetélkedőt

  Pápai Kábîtószerügyi Egyeztető Fórum, a PVÖ Eszi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Pápai Rendőrkapitányság szervezett városi vetélkedőt

  Pápai Kábîtószerügyi Egyeztető Fórum, a PVÖ Eszi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Pápai Rendőrkapitányság szervezett városi vetélkedőt. A jó hangulatú programot a 11. C. osztály nyerte. Az eseményen készült fényképek elérhetőek ITT.    
 • Szabó Patrik ásvány- és preparátumgyűjteménye, madarai

  Szabó Patrik ásvány- és preparátumgyűjteménye, madarai

  A 9. C és a 10. C osztályos természettudományi csoportok Tomor Józsefné tanárnő kíséretében ellátogattak Csótra a gimnázium egyik diákjához, Szabó Patrik 10. C osztályos tanulóhoz. A diákok megtekintették Patrik ásvány- és preparátumgyűjteményét, ezt követően pedig a házuk kertjében pedig megnézték a madarait. Az érdeklődők számos madárfaj példányait tekinthették meg a madarakhoz igen jól értő diáktársuknál. Láthattak kínai ludakat , ezüst fácánokat , pulykákat, gyöngytyúkokat ,japán tyúkokat, bantam tyúkokat, nílusi ludakat,pávagalambokat,karolin- ,smaragd- és mandarin récéket ,magyar óriás galambokat , piros- és sárga aranyfácánokat, birminghami pergő galambokat, kék fülesfácánt , vadfácánokat ,magyar fodros galambokat, kanadai ludakat ,tőkésrécéket, gazdasági fürjeket , szajkót, kacagó gerléket, vöröslábú fogolyt ,postagalambokat , fehér -és feketeszárnyú pávákat ,fekete hattyúkat ,chilei-és Bahama récéket, Amrock- és Plymouth tyúkokat, emukat . Köszönjük Patriknak, hogy társai megtekinthették a madárparkját, ahol sok ismerettel gazdagodtak. Az eseményen készült fényképek elérhetőek ITT.
 • Weöres maraton

  Weöres maraton

  A Pápai Weöres Sándor Általános Iskola fennállásának 60. évfordulóján “Weöres maraton” néven szervezett felolvasó délutánon iskolánk tanulói is tészt vettek. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.    
 • Péter Kristóf (11.A) rúgta a Pelc felnőtt csapatának győztes gólját

  Péter Kristóf (11.A) rúgta a Pelc felnőtt csapatának győztes gólját

  Péter Kristóf (11.A) rúgta a Pelc felnőtt csapatának győztes gólját. A video megtekinthető ITT.    
 • Rendhagyó földrajz és biológia óra iskolánkban : AZ ŐSLÉNYTANI- RÉTEGTANI SZAKOSZTÁLY előadása

  Rendhagyó földrajz és biológia óra iskolánkban : AZ ŐSLÉNYTANI- RÉTEGTANI SZAKOSZTÁLY előadása

  Rendhagyó földrajz és biológia óra iskolánkban : AZ ŐSLÉNYTANI- RÉTEGTANI SZAKOSZTÁLY előadása A 2019. évi 22. Magyar Őslénytani Vándorgyűlést az Északi-Bakonyban, Döbröntén rendezték meg 2019. május 30–június 1. között. A konferenciához kapcsolódtak közművelődési programok is, ennek keretében  május 29-én délelőtt iskolánkban mikroszkópos rendhagyó természettudományos órát tartott Dr. Hír János, valamint ezzel párhuzamosan az „Év ősmaradványa” programról tartott előadást Dr. Főzy István a 9.C, 11.C és 10.B osztályok számára. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.
 • MTMI készségeket fejlesztő online vetélkedő eredmény (EFOP 3.2.5-17)

  MTMI készségeket fejlesztő online vetélkedő eredmény (EFOP 3.2.5-17)

  EFOP 3.2.5-17 Pályaorientáció kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében Az EFOP 3.2.5-17 azonosítószámú projekt keretében MTMI készségeket fejlesztő online vetélkedőben vehettek részt diákjaink. A matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai készségeket fejlesztő kétfordulós vetélkedőre iskolánk 78 tanulója nevezett. Bartos Kata 10.B osztályos tanuló remek teljesítménnyel szerezte meg az első helyet, melyért jutalma egy e-book olvasó volt. Köszönetünket fejezzük ki a Pápai Tankerületi Központnak és az Edu-Cate Kft-nek.
 • Csóthi Géza Általános lskola nyolcadikosainak látogatása iskolánkban-Szabó Patrik kiállítása

  Csóthi Géza Általános lskola nyolcadikosainak látogatása iskolánkban-Szabó Patrik kiállítása

  Némethné Kádi Otília beszámolója a Csóthi Géza Általános lskola nyolcadikosaival iskolánkban tett látogatásról: Május 17-n, pénteken látogatást tettünk a Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban, ahol annak aulájában megtekinthettük egy volt kedves tanítványom kiállítását. Szabó Patrik már általános iskolai évei alatt is nagy érdeklődést mutatott az élővilág, azon belül is a madarak iránt. Ez az érdeklődés csak fokozódott, egyre szélesebb körűvé vált. A kiállításra a Csóthi Géza Általános Iskola mostani nyolcadik osztályával érkeztünk, ők is érdeklődéssel hallgatták Patrik bemutatóját, magyarázatait az általa készített képekről, fotókról. Nagyon élvezetes volt hallgatni, ugyanakkor hatalmas büszkeséggel töltött el, hogy a középiskolában is ilyen kitartóan képviseli az élővilágot, annak védelmét, megörökíti csodáját. Köszönjük a Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumnak, hogy lehetőséget adott nekünk erre az alkalomra, Patriknak az élvezetes beszámolóját. További sikereket kívánunk szeretettel: a volt iskolás társaid és Oti néni. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Madarak és fák napja-Szabó Patrik 10.C fotókiállítása

  Madarak és fák napja-Szabó Patrik 10.C fotókiállítása

  Madarak és fák napja-Szabó Patrik 10.C fotókiállítása
 • Ballagás 2019 (3. fotósorozat)

  Ballagás 2019 (3. fotósorozat)

  Ballagás 2019 (3. fotósorozat)
 • Ballagás 2019 (2. fotósorozat)

  Ballagás 2019 (2. fotósorozat)

  Ballagás 2019 (2. fotósorozat)
 • Ballagás 2019 (1. fotósorozat)

  Ballagás 2019 (1. fotósorozat)

  Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Nyelvészeti előadás

  Nyelvészeti előadás

  Április 29-én hétfőn 6-7. órában nyelvészeti előadás volt a Petőfiben.Szabó Ditta,az ELTE meghívott előadója tartott 6.órában egy nyelvészet és nyelvrokonság központú előadást, a hetedikben pedig elmesélte Oroszországban szerzett tapasztalatait. Az udmurt nyelvvel és néppel foglalkozott, köztük hosszabb időt is töltött kint, így sok izgalmas történetet hallhattunk róluk.Hozott különböző tárgyakat is szemléltető eszközként.Köszönjük ezeket az informatív, jó hangulatú órákat! Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Felvett tanulók jegyzéke a 2019/2020-as tanévre

  Felvett tanulók jegyzéke a 2019/2020-as tanévre

  Felvett tanulók jegyzéke a 2019/2020-as tanévre:  
 • Körözvény 2019.05.02.

  Körözvény 2019.05.02.

  KÖRÖZVÉNY Értesítem tanulóinkat, hogy -          A végzős tanulóknak május 2. (csütörtök) az utolsó tanítási nap. -          Ballagási ünnepélyünket május 04-én, szombaton 8 óra 30 perckor tartjuk. Minden szülőt és érdeklődőt szeretettel várunk. -          A 9. évfolyamos tanulóknak a városi ballagáson sorfalat kell állni. Utasítást az osztályfőnököktől kapnak. -          Tantermek ballagási díszítését a 11. évfolyamosok végzik. -          A tantermek takarítását a ballagás után a 10. osztályok tanulói az osztályfőnökök utasítása szerint végzik. -          Énekkaros tanuló a ballagásról csak Nagy Dóra tanárnő előzetes engedélyével hiányozhat! -          Hétfőn, május 06-án kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Hétfő, kedd, szerda és csütörtök az alsóbb évfolyamos tanulóknak tanítási szünet lesz. Ezeken a napokon az érettségizők kivételével az iskola főépületébe csak hivatalos ügyintézés céljából szabad bejönni, majd haladéktalanul távozni kell. -           Május 10. péntek, tanítási nap! Péntektől változnak a tantermek beosztásai. A változásokat a bejárat melletti hirdetőtáblán figyelje mindenki! -          A ballagás és az érettségi vizsgák miatt a padokból és a tantermekből minden személyes holmit (taneszközök, tornafelszerelés) vigyenek haza. A gazdátlan holmikért felelősséget nem vállalunk! -          a végzősöket külön kérem, hogy taneszközeiket, egyéb holmijukat legkésőbb a ballagás napján vigyék haza -          Az írásbeli érettségi vizsgákra a vizsga megkezdése előtt 30 perccel kell megjelenni! -          Májusban a tanítás mellett további érettségi vizsgák lesznek. A vizsgák idejére lezárt területre csak írásbeli igazgatói engedéllyel szabad belépni a vizsgázókon kívül. (A teremben felejtett taneszközökért sem szabad bemenni!) -          Kérem tanulóinkat, hogy az írásbeli vizsgák ideje alatt ne hangoskodjanak, ezzel is segítsék végzős társaikat a sikeres vizsga letételéhez.            -          KÉRJÜK  ALSÓBB ÉVFOLYAMOS TANULÓINKAT, HOGY CSÜTÖRTÖKÖN és PÉNTEKEN ŐK IS GYŰJTSENEK  VIRÁGOT ÉS EZZEL SEGÍTSÉK A DÍSZÍTŐ OSZTÁLYOK MUNKÁJÁT!                                                    Pápa, 2019.május 2.                                                    Mozgai Zsolt intézményvezető-helyettes  
 • Szerenád

  Szerenád

  Szerenád kint és bentKöszönjük végzős osztályaink szép énekét,a csodás dalokat! Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Jótékonysági Bál 2019

  Remek hangulat, igényes produkciók, és a legjobb zenekar, a MOKKA zenekar által szolgáltatott muzsika 🙂 Ebben volt része mindazoknak, akik részt vettek idei Jótékonysági Bálunkon. Köszönjük kedves vendégeinknek, hogy eljöttek, hogy a jegyek, pártolójegyek, tombolák megvásárlásával támogatták iskolánkat. Szeretettel várjuk Önöket jövő áprilisban is! Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Iskolanap

  Iskolanap

  Iskolanap: Idén is megrendezésre került a nagy sikerű iskolanapunk. A szervező 11.C osztály remek fesztiválhangulatot varázsolt a diákok számára. Az osztályok bemutatóit követően a diákok sokszínű, izgalmasnál izgalmasabb feladatokat kaptak a vetélkedő során. Az iskolanap győztese a 11.B osztály lett. Köszönjük a szervezést Mádlné Csuti Anikó osztályfőnöknek és a 11.C osztálynak! Az események készült fényképek megtekinthetők ITT.
 • egészségnap

  egészségnap

  Nagy sikerrel zajlott iskolánkban az egészségnap. Védőnőnk szeretettel várt minden érdeklődőt a kistanáriban ahol vércukorszint mérésen, vérnyomásmérésen és testtömegindex meghatározáson vehettek részt az iskola tanulói. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Kézművesfoglalkozás a JMSZK szervezésében

  Kézművesfoglalkozás a JMSZK szervezésében

  Iskolánk kilencedikesei gyékény madarat készítettek és a szövőszékkel ismerkedtek a JMSZK szervezésében zajló kézművesfoglalkozáson. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Költészet napja 2019

  Költészet napja 2019

  Április 11-én, a költészet napja alkalmából diákjaink a Fő téren közösen elszavalták József Attila Születésnapomra c. versét, a zuhogó eső sem tartotta vissza őket. Jó hangulatban telt a délelőtt további része is, diákjaink az iskolában kortárs és klasszikus költők tollából származó idézeteket írtak papírra, amiket a Drabant András tanár úr által szervezett, tanulóink munkáiból kiállított képekhez csatoltak. A délután sem maradt költészet nélkül: diákjaink Kocsis Gyula által szervezett Ady-Petőfi előadáson vettek részt. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.    
 • Parlamenti különóra

  Parlamenti különóra

  Parlamenti különóra Április 8-án abban a szerencsés helyzetben volt iskolánk 30 tanulója , hogy a Dök és Pintér Anita tanárnő által szervezett parlamenti különórán vehetett részt. A tartalmas programon először előadást hallottunk az Országgyűlés munkájáról és a képviselők tevékenységéről. Ezt követően a témához kapcsolódó kérdéseinket tettük fel , majd egy szimulációs játék keretében egy ülésnapot modelleztünk. Ebéddel vendégelték meg a különóra résztvevőit, majd a csodálatos parlamenti séta következett, az Orszaggyűlési Könyvtár megtekintésével kiegészítve. Ezt követően egy kvízjátékot játszhattunk az Országházzal, Országgyűléssel kapcsolatban, ebben a PSG egyik csapata győzedelmeskedett. Majd az Országgyűlési Díszőrség díszelgő a bemutatóját láthattuk a program zárásaként. Köszönjük a lehetőséget és a szervezést! Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Táncház-április

  Táncház-április

  Sok résztvevővel zajlott iskolánkban az ötödik Pápai Középiskolás Táncház. Kondics Gergely néptáncpedagógus vezetésével egy jó hangulatú délutánban volt része a diákoknak.   Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.              
 • 18. körözvény

  18. körözvény

  KÖRÖZVÉNY     Kérem tanulóinkat, hogy a mai napon, pénteken, a tanítás végén minden holmit vigyenek haza, vagy a szekrényekben helyezzék el. A hétvégén az aulában rendezvények lesznek, ahol minden padra és székre szükség van! A széthagyott eszközök elveszése esetén az iskola kártérítést nem fizet!   Értesítem tanulóinkat, hogy 2019. április 11-én, csütörtökön 12 órától filharmónia előadás lesz. A fehér ing, ill. fehér blúz mindenkinek kötelező! Ezen a napon rövidített órákat tartunk. A rövidítések rendje megtalálható az igazgatói iroda melletti hirdetőn és az iskola honlapján     Pápa, 2019. április 05.              Mozgai Zsolt intézményvezető-helyettes  
 • Angol kiejtési verseny

  Angol kiejtési verseny

  Ismét nagy sikerrel zajlott iskolánkban a városi angol kiejtési verseny, mely középiskolások számára szerveztünk. A verseny ideje alatt a kísérőtanárok a Műszaki Kiadó tankönyvbemutatóján és módszertani foglalkozásán vehettek részt. Köszönjük a diákoknak és a felkészítő tanáraiknak, hogy részt vettek rendezvényünkön. Fényképek megtekinthetők ITT.
 • "Bánk-misszió"

  Április elsején hétfőn ellátogatott iskolánkba a „Bánk- misszió”. Verebes Ernő, a Nemzeti Színház fődramaturgja készítette el Katona József drámájának mintegy 60 perces, tanteremben bemutatható verzióját. Az öt felvonásos szerkezetet megőrizték, nem marad ki egyetlen szereplő és egyetlen történetszál sem. Könnyítettek Katona nyelvezetén, és felidézték a kort is, amiben a dráma eredeti hősei éltek. Színvonalas produkciót láthattunk az iskola aulájában: a cselekményt zenei betétek is színesítették, illetve a darab szimbolikáját is megjelenítették a színészek. Fényképek megtekinthetők ITT.
 • Körözvény

  Körözvény

  KÖRÖZVÉNY     Értesítem tanulóinkat, hogy április 1-jén hétfőn, „Bánk-misszió” címmel színházi előadás lesz 12:00-tól 13:00-ig. Ennek megfelelően rövidített órákat tartunk. A rövidítések rendje megtalálható az igazgatói iroda melletti hirdetőn és az iskola honlapján. A részvétel mindenki számára kötelező, azoknak is, akiknek a tanítás az ötödik óra után véget érne!     Mozgai Zsolt    intézményvezető-helyettes   Pápa, 2019. március 28.  
 • Pápai Vízmű- Víz világnapja

  Pápai Vízmű- Víz világnapja

  Tovább folytatódtak a Víz világnapja alkalmából a rendezvények iskolánkban. Hétfőn a Pápai Vízmű négy munkatársa és egy gyakornoka látogatott hozzánk hétfőn. Előadást tartottak a vízminőségről, szennyvíztisztításról, a pápai ivóvízről.Laboránsaik megvizsgáltak 15 féle vízmintát, amelyet diákjaink különböző helyekről (Balaton, Teveli-tó, bakonyi források, kerti kutak, környező települések fúrt kútjai, pápai kutak) hoztak. Az eseményen készült fényképek elérhetők ITT.  
 • Látogatás a víztoronyba

  Látogatás a víztoronyba

  A Víz Világnapja alkalmából két petőfis osztály, a 11. A és a 11. B látogatott el a víztoronyba, ahonnan nemcsak a szép kilátásban gyönyörködhettek a tanulók, hanem érdekes tényeket is megtudhattak a pápai ivóvízről, annak eredetéről, összetételéről, illetve arról, hogy ez a kitűnő minőségű víz hogyan jut el a fogyasztókhoz. Az osztályfőnöki munkaközösség szeretné hagyománnyá tenni, hogy ezen a napon minden évben a 11. évfolyamos diákok meglátogassák a pápai víztornyot. Fényképek ITT.
 • A víz világnapja

  A víz világnapja

  1993 óta minden év március 22-én van A VÍZ VILÁGNAPJA. Azóta világszerte ezen a napon ünneplik egyik legféltettebb kincsünket, a vizet. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvíz készletek veszélyeztetettségére. Iskolánk is csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek egyik fontos célja, hogy a jövő generációiban tudatosítsa a víz szerepének, védelmének jelentőségét. Ebből az alkalomból rajzpályázatot hirdetett a természettudományi és a  humán munkaközösség, a 11.a és 11.B osztályosok a Víztoronyba látogattak pénteken. Iskolánkban a nap szlogenje: Gyere Kékben! Igyál vizet! A petőfisek kékbe öltöztek ezen a napon és a az aulában az iskola közössége vízcseppet formálva emlékezett a víz fontosságára. Osztályfőnöki órákon a témához illő filmeket néztek tanulóink. A Víz világnapjával kapcsolatos rendezvényünk hétfőn előadásokkal folytatódik. "Víz! Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy." (Saint-Exupéry) Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.
 • Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny

  Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny

  Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny volt iskolánkban 2019. március 21-én. Diákjaink szorgalmasan dolgoztak a feladatok megoldásán. Fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Te szedd!

  Te szedd!

  A "Teszedd" akció keretében szemétgyűjtést szerveztünk iskolánk körzetében. Az önkéntes munkában nagyon sokan vettek részt. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • A költészet világnapja

  A költészet világnapja

  17 éve ezen a napon ünnepeljük a költészet világnapját.Ezzel a verssel kívánok mindenkinek szép napot! Szergej Jeszenyin Bokraink közt Bokraink közt már az ősz barangol, kóró lett a fényes laboda. Zizegő, szép zabkéve-hajadról nem álmodom többé már soha. Arcod haván bogyók bíbor vére – szép voltál, te kedves, illanó! Szelíd, mint az alkony puha fénye, s fehéren sugárzó, mint a hó. Szemed magvai kihulltak régen, neved, a törékeny, messze szállt. Gyűrött sálam őrzi már csak híven fehér kezed hársméz-illatát. Amikor a háztetőn a hajnal macskamódra, lustán lépeget, emlegetnek tűnődő szavakkal vízimanók, dúdoló szelek. Kéklő esték azt suttogják rólad: álom voltál, elhaló zene. De tudom – aki formálta vállad, fénylő titkoknak volt mestere. Bokraink közt már az ősz barangol, kóró lett a fényes laboda. Zizegő, szép zabkéve-hajadról nem álmodom többé már soha. RAB ZSUZSA fordítása
 • Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról.

  Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. Az ünnepi műsort készítette és előadta a 10.A osztály Koller László osztályfőnök vezetésével. A műsorban megelevenedtek az 1848. március 15-i események. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2555627281118295&id=251044121576634
 • Körözvény 2019. március 12.

  Körözvény 2019. március 12.

  Körözvény Értesítem tanulóinkat, hogy   - március 15-i ünnepélyünket március 14-én (csütörtökön) 8 órakor tartjuk. A részvétel és az egyenruha viselése mindenkinek, egész nap kötelező.  - március 15. tanítási szünet.   Mozgai Zsolt intézményvezető-helyettes Pápa, 2019. március 12.
 • Rob Human, azaz Robi már nagyon várja a tavaszt!

  Rob Human, azaz Robi már nagyon várja a tavaszt!

  Új diákunk, az EFOP 3.2.5-17 pályázati projekt keretében kapott humanoid robot, diáknevén Rob Human, azaz Robi már nagyon várja a tavaszt! Egy kis testmozgással hozza magát formába a 9.C osztály társaságában. :) video link:https://www.facebook.com/251044121576634/videos/291921898142105/  
 • LÁSD, AMIT HALLASZ! FILMVERSENY

  LÁSD, AMIT HALLASZ! FILMVERSENY

  A Budapesti Fesztiválzenekar által középiskolás diákok számára meghirdetett Lásd, amit hallasz! elnevezésű filmversenyen iskolánk csapata a LEGIZGALMASABB filmnek járó KÜLÖNDÍJban részesült. A csapat tagjai: Békefi Dániel, Bognár Csenge, Kisvári Benedek, Kovács L.Bendegúz, Medzibrodszky Milán 9.B osztályos tanulók, felkészítő tanáruk Cserneczky Attila. Szeretettel gratulálunk!  
 • Az április 13-i Jótékonysági bálunkra a jegyek árusítása megkezdődött!

  Az április 13-i Jótékonysági bálunkra a jegyek árusítása megkezdődött!

  Kedves Szülők és Érdeklődők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az április 13-i Jótékonysági bálunkra a jegyek árusítása megkezdődött! Várjuk Önöket szeretettel!
 • Fogadóóra: 2019. március 6. szerda 16:30

  Fogadóóra: 2019. március 6. szerda 16:30

  Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy március 6-án, szerdán 16.30-kor fogadóórát tartunk.  
 • E-KRÉTA új funkció: elektronikus ügyintézés

  E-KRÉTA új funkció: elektronikus ügyintézés

  E-KRÉTA új funkció: elektronikus ügyintézés Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. március 1-től új funkcióval bővült az E-KRÉTA felülete, elérhetővé vált az elektronikus ügyintézés funkció. Bővebb információt, segítséget az e-ügyintézés kérelmezői felületén az alábbi linken találnak: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17760714
 • FILMKLUB

  FILMKLUB

  FILMKLUB: Cserneczky Attila tanár úr vezetésével zajló Filmklub záróelőadásán Reisz Gábor:Rossz versek című filmjét tekinthették meg az érdeklődők, ezt követően közönségtalálkozó volt az alkotóval.
 • KÖRÖZVÉNY

  KÖRÖZVÉNY

  KÖRÖZVÉNY   Kérem tanulóinkat, hogy pénteken, a tanítás végén minden holmit vigyenek haza, vagy a szekrényekben helyezzék el. Szombaton az aulában rendezvény lesz, ahol minden padra és székre szükség van! A széthagyott eszközök elveszése esetén az iskola kártérítést nem fizet!   Pápa, 2019. február 28. Mozgai Zsolt intézményvezető-helyettes
 • A természettudományos verseny eredménye:

  A természettudományos verseny eredménye:

  Iskolánk természettudományos munkaközössége által általános iskoláknak szervezett verseny eredménye: Gratulálunk! A jutalmakat a helyezetteknek személyesen juttatjuk el.  
 • Órarend változás február 28-án és március 1-én

  Órarend változás február 28-án és március 1-én

  Február 28-án és március 1-én az EFOP 3.2.5-17 pedagógus továbbképzés miatt az alábbi változások lesznek az órarendben csütörtökön és pénteken:      
 • Filmklub bemutatása a VTV Pápa Híradójában:

  Filmklub bemutatása a VTV Pápa Híradójában:

  Filmklub bemutatása a VTV Pápa Híradójában: https://www.youtube.com/watch?v=X3eLx5L3xY0
 • Nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról

  Nyilatkozat a befizetett adó egy százalékáról

  Tisztelt Szülők! Köszönjük az előző évben nyújtott támogatásukat. Kérjük, adójuk 1 százalékával idén is támogassák alapítványunkat. Köszönettel: A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium vezetősége és dolgozói
 • Jótékonysági Bál 2019

  Jótékonysági Bál 2019

  Kedves Szülők! Kedves Érdeklődők! Szeretettel meghívjuk Önöket idei jótékonysági bálunkra. Az alább felsorolt két menüből lehet választani. Kérjük, hogy a jegyek vásárlásakor jelezzék, hogy melyik menüt szeretnék fogyasztani. A menü Ropogós bundában sült csirkemell füstölt sajttal, baconnal, lilahagymával töltve Omlós sertéssült bacon kabátban Házi fűszeres steak burgonya, párolt rizs Házi káposztasaláta B menü Ínyenc sertésragu rózsaborsmártásban Aszalt szilvával, sajttal töltött tepsis csirkemell Házi fűszeres steak burgonya, párolt rizs Házi káposztasaláta Várjuk Önöket szeretettel! Bognár Anita – intézményvezetői feladatokkal megbízott intézményvezető-helyettes
 • A Földgömb magazin által meghirdetett nemzetközi földrajzverseny 1. fordulója

  A Földgömb magazin által meghirdetett nemzetközi földrajzverseny 1. fordulója

  Iskolánkban február 13-án a 10.B osztály két tanulója, Firtl Martin és Goda Máté részt vettek a Földgömb magazin által meghirdetett nemzetközi földrajzverseny 1. fordulóján. A diákoknak központilag összeállított feladatlapot kellett megoldaniuk főleg az egykori Szovjetúnióval kapcsolatban. A versenyre való felkészülést előre megadott újságcikkek segítették.  
 • KÖRÖZVÉNY-2019. február 13. filharmónia

  KÖRÖZVÉNY-2019. február 13. filharmónia

  KÖRÖZVÉNYÉrtesítem tanulóinkat, hogy 2019. február 13-án, szerdán 11:30 órától filharmónia előadás lesz. A fehér ing, ill. fehér blúz mindenkinek kötelező! Ezen a napon rövidített órákat tartunk. A rövidítések rendje megtalálható az igazgatói iroda melletti hirdetőn és az iskola honlapjánPápa, 2019. február 12.                                            Mozgai Zsolt                                       intézményvezető-helyettes
 • 2019.02.13. szerda Filharmónia, rövidített órák csengetési rendje

  2019.02.13. szerda Filharmónia, rövidített órák csengetési rendje:
 • Versenyeredmény:Úszó diákolimpián megyei döntőben első helyezést ért el 100m gyorsúszásban Somogyi Csongor

  Versenyeredmény:Úszó diákolimpián megyei döntőben első helyezést ért el 100m gyorsúszásban Somogyi Csongor

  Versenyeredmény:Úszó diákolimpián megyei döntőben első helyezést ért el 100m gyorsúszásban Somogyi Csongor, így országos döntőbe jutott. Gratulálunk!
 • A rövidített órák csengetési rendje (2019. február 6. szerda)

  A rövidített órák csengetési rendje (2019. február 6. szerda)

  A félévi nevelési értekezlet miatt 2019. február 6-án szerdán rövidített órákat tartunk. A rövidítés csengetési rendje:
 • Itthonról otthonra- Iskolánk egykori diákja, Süle Katalin előadása

  Itthonról otthonra- Iskolánk egykori diákja, Süle Katalin előadása

  Itthonról otthonra- Iskolánk egykori diákja, Süle Katalin előadása Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolai edukációs programjának keretében Süle Katalin, a NAK Zala megyei elnöke, a Kamara elnökségi szóvivője tartott ismertető előadást iskolánk 9.kny és 9.C osztályának a mezőgazdaság sokszínűségéről. Az előadás során kiemelten foglalkozott az egészségtudatos táplálkozással, kitért a zöldség és gyümölcs fogyasztás fontosságára, megismertetve a tanulókat azzal is, hogyan kerül az élelmiszer az asztalra. Az előadás végén a diákok kérdésket tehettek fel, majd helyi termelő bevonásával mézkóstolón vettek részt, melyen a Csékei méhészet kiváló termékeivel ismerkedtek meg. A diákok és a résztvevő pedagógusok is hasznosnak, tartalmasnak ítélték meg a programot.Külön öröm, hogy az előadó és a mézkóstoltató személyében is egy-egy öregdiákunkat köszönthettünk! Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • EFOP 3.2.5-17:HP Windows Mixed Reality Headset

  EFOP 3.2.5-17:HP Windows Mixed Reality Headset

  EFOP 3.2.5-17 HP Windows Mixed Reality Headset, mellyel az EFOP 3.2.5-17 pályázat keretében gazdagodott intézményünk. Köszönjük a hasznos és értékes eszközt a Pápai Tankerületi Központnak. Az eseménnyel kapcsolatos fényképek megtekinthetők ITT.  
 • MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019

  MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019

  MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Iskolánk rádiós műsora https://www.facebook.com/251044121576634/videos/1992674154151707/    
 • Magyar Kultúra Napja

  Magyar Kultúra Napja

  Kedves Diákok!Ajánljuk figyelmetekbe a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezésre kerülő városi rendezvényt!Diákjegy: 1000 Ft
 • Szalagavató 2019

  Szalagavató 2019

  Szalagavató 2019.2019. január 18-án feltűztük a szalagot végzőseinknek.Hol megható, hol vidám, igényes műsorukat csodás táncok követték. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Határtalanul! játék és ismerkedés

  Határtalanul! játék és ismerkedés

  Határtalanul! 🇭🇺Játék és ismerkedés a szabadkai kosztolányis és a petőfis diákok között volt diákunk,a dráma szakos egyetemista, Glassl Dominik vezetésével. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Határtalanul!

  Határtalanul!

    Határtalanul! 🇭🇺Szerda este megérkeztek szabadkai vendégeink a Határtalanul! pályázat keretében. A 10.B osztály és osztályfőnöke, Horváth Eszter tanárnő az alkalomra feldíszített termükben fogadták és vendégelték meg a partnerintézmény diákjait. Iskolánk bemutatása után elkezdődött a két csoport közös munkája.Tartalmas időtöltést, jó szórakozást kívánunk vendégeinknek! Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Természettudományos verseny 3. forduló

  Természettudományos verseny 3. forduló

  Természettudományos verseny 3. forduló: A feladatlap elérhető PDF formátumban ITT
 • EFOP-3.2.5-17 ” Pályaorientáció kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” pályázat

  EFOP-3.2.5-17 ” Pályaorientáció kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” pályázat

  Az EDUCATIO kiállításon jártak végzőseink EFOP-3.2.5-17 ” Pályaorientáció kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” pályázat keretében végzős tanulóink január 10-én, csütörtökön az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon vettek részt. A diákok nagyon hasznosnak találták a kiállítást, mivel számos hazai felsőoktatási intézmény képviselőitől tudhattak meg fontos információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is. A kirándulás tartalmas programot kínált, a szakkiállítás mellet látogatást tettek a magyarországi informatikai piac egyik legnagyobb múltra visszatekintő vállalkozásánál, a székesfehérvári központú Albacompnál. Köszönjük a Pápai Tankerületi Központnak a lehetőséget! Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Nyelvtörténeti előadás a Petőfiben

  Nyelvtörténeti előadás a Petőfiben

  Hétfőn nyelvészeti témájú előadás volt a Petőfiben, melyen 33 diákunk vett részt.A Pannon Egyetemről érkezett Pelczéder Katalin,aki a szavak jelentésváltozását mutatta be különböző nyelvtörténeti korok szövegeiben.Az interaktív óra jó hangulatban telt, sokat tanulhattak diákjaink a tanárnőtől. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Tájékoztató: Központi írásbeli felvételi 2019.01.19.

  Tájékoztató: Központi írásbeli felvételi 2019.01.19.

  Tájékoztató a 2019. január 19-én (szombat) 10.00 órakor megrendezésre kerülő központi írásbeli felvételi vizsga lebonyolításáról és a terembeosztásról: http://www.petofi-papa.sulinet.hu/images/dokumentumok/kozpirfelv2019_01_19.pdf  
 • Pápa TV Kilépő:Kulturális bemutató a Petőfiben

  Pápa TV Kilépő:Kulturális bemutató a Petőfiben

  Kulturális bemutató a Petőfiben: https://www.facebook.com/kilepo.vtvpapa/videos/2025002861130742/
 • Gyertyafényes Advent-Elekes Márton,Piller Ádám,Piller Károly koncertje

  Gyertyafényes Advent-Elekes Márton,Piller Ádám,Piller Károly koncertje

  iskolánk 12.c osztályos diákjai, Elekes Márton és Piller Ádám a tavalyi végzősünkkel, Piller Károllyal kiegészülve alkotott zenekarukkal adtak koncertet a Gyertyafényes Adventen. Köszönjük és gratulálunk! Az eseményen készült további képek megtekinthetők ITT
 • Gyertyafényes Advent-Mészáros Adrián koncertje

  Gyertyafényes Advent-Mészáros Adrián koncertje

  Mészáros Adrián, iskolánk 11. B osztályos tanulójának koncertje a “Gyertyafényes advent”-en. Gratulálunk és köszönjük!
 • karácsonyi teremdíszítő verseny

  karácsonyi teremdíszítő verseny

  Karácsonyi teremdíszítési verseny. 1. :12.C2. :10.C3. holtversenyben a 11. A és 11.C osztályGratulálunk a díjazottaknak és boldog karácsonyt kívánunk az iskola tanulóinak, dolgozóinak! Az esemény fényképei elérhetők ITT.  
 • Gyertyafényes Advent ünnepi műsora

  Gyertyafényes Advent ünnepi műsora

  A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium diákjai részt vesznek a Gyertyafényes Advent ünnepi műsorában. december 22-én szombaton 16.00 órakor Karácsonyi dallamok – Mészáros Adrián december 23-án vasárnap 19.00 órakor a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium zenekara; Elekes Márton, Nagy Máté, Piller Ádám, ifj. Piller Károly Várunk szeretettel minden érdeklődőt!
 • 2018 karácsonyi műsor

  2018 karácsonyi műsor

  2018 karácsonyi műsor   Az eseményen készült fényképrk rlérhetők ITT.  
 • EFOP 3.2.5-17 pályázat: Robi a robot

  EFOP 3.2.5-17 pályázat: Robi a robot

  Szia Robi! Hi Rob!Már iskolánkban várja a Karácsonyt Robi, angol nevén Rob Human -egy két tannyelvűs iskolában természetesen kell angol név is- a humanoid oktatási robot, mellyel az EFOP 3.2.5-17 pályázat keretében gazdagodott intézményünk.Az iskolákban tanított legnépszerűbb programozási nyelveken programozható (Scratch, JavaScript, Python, C, C++, Perl, stb). Rendkívül látványos és hasznos gyakorlati oktatási eszköz, mely egyénileg és csoportokban is kódolható. Bluetooth-on keresztül csatlakozik a hálózatba kötött szerver PC-hez, ennek lehetőségeit kihasználva a többi PC is irányítani tudja.Köszönjük a hasznos és értékes eszközt a Pápai Tankerületi Központnak,mely minden bizonnyal nagy hasznunkra lesz az informatika oktatás során és reméljük, hogy hamarosan a diákoknak is sikerül a videón látható feladatokat végrehajtatni Robival. Az eseménnyel kapcsolatos fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Körözvény

  Körözvény

  KÖRÖZVÉNY Értesítem tanulóinkat, hogy - Karácsonyi ünnepélyünket december 21-én (pénteken) 12 órakor tartjuk. A részvétel és az egyenruha (lányoknak fehér blúz, fekete egyenszoknya, nyakkendő, iskolajelvény és sötét cipő, fiúknak sötét nadrág és cipő, fehér ing, nyakkendő és iskolajelvény) mindenki számára kötelező egész nap. Ezen a napon rövidített tanórákat tartunk. A rövidített órák rendje az igazgatói iroda melletti hirdetőn és az iskola honlapján tekinthető meg. - A téli szünet 2018. december 22-től 2019. január 02-ig tart. A szünet utáni első tanítási nap 2019. január 03. (csütörtök) Kérjük tanulóinkat, hogy személyes dolgaikat (füzet, tankönyv, tornafelszerelés, stb.) a szünetre feltétlenül vigyék haza, vagy a szekrényekben helyezzék el! A padokat és a székeket mindenki takarítsa le! Rendezvény miatt kérjük a fokozott rendrakást! A széthagyott holmikat begyűjtjük és a szünet után osztályfőnöki figyelmeztetést követően adjuk vissza. Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kíván az iskola kollektívája. Mozgai Zsolt intézményvezető-helyettes
 • EFOP 3.2.5-17

  EFOP 3.2.5-17 "Pályaorientáció, kiemelten a MTMI Készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében”

  EFOP 3.2.5-17 „Pályaorientáció, kiemelten a MTMI Készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” pályázati program- a digitális mikroszkóp birtokba vételeA Weöres Sándor Általános iskola és intézményünk természettudományi tagozata közti együttműködés egyik első lépéseként meghívásunkra az iskola az ÖKO-szakkörösei részt vettek egy rendkívüli biológia órán, melynek során megtekintették a gimnázium tanulóinak (Serfőző Borbála, 9.c és Szabó Patrik, 10.c ) fotókiállítását, majd a gyerekek mikroszkópos vizsgálódásokat végeztek a természettudományos tagozat tizedikeseinek segítségével az iskola laborjában. Tomor Józsefné tanárnő segítségével kipróbálták a sztereo-, és monokuláris mikroszkópokat, illetve az iskola új, a pályázati program keretében kapott digitális mikroszkópját. A vizsgálódás során a vendég gyerekek 2-3 fős csoportokban a petőfis diákok segítségével próbálták ki az előtte ismertetett feladatokat. Hagymalevélből nyúzatot és burgonya gumóból kaparékot készítettek. Ezeket vízcseppel, majd fedőlemezzel letakarva monokuláris mikroszkóppal nézték meg a növényi bőrszövet jellegzetes sejtformáit és a burgonyában raktározódott keményítőszemcsék jellegzetes egymásra rétegződött kör formáit. A sztereo mikroszkóppal csalánlevél és fokföldi ibolya levél darabkán gyönyörködhettek a bőrszövet szőrszerű képződményeiben, amelyek a növény számára védelmet jelentenek pl. a túlzott párologtatástól, a túlhevüléstől és a károsodástól. Az új digitális mikroszkóp is bemutatásra került. Moha növényke vizsgálata során a számítógép monitorán és a kivetítőn is jól láthatóvá váltak az apró növényke kezdetleges szervecskéi. Az ÖKO csoport tagjai a labormunkákat érdeklődéssel figyelték, végezték, reméljük, érdekes és hasznos élményekben volt részük. Köszönjük a látogatást, és köszönjük a hasznos és értékes eszközt a Pápai Tankerületi Központnak, mely minden bizonnyal nagy hasznunkra lesz a természettudományos oktatás során. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.
 • Álláshirdetés: angol-bármely szakos középiskolai tanár

  Álláshirdetés: angol-bármely szakos középiskolai tanár

  Álláshirdetés: angol-bármely szakos középiskolai tanár: https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=zaci1ik3f4
 • Természettudományos verseny 2. forduló

  Természettudományos verseny 2. forduló   A feladatlap PDF formátumban elérhető ITT.  
 • Kulturális bemutató iskolánkban

  Kulturális bemutató iskolánkban

  Kulturális bemutató iskolánkban Tartalmas szórakozásban volt része a diákoknak , az intézmény dolgozóinak, valamint az érdeklődő szülőknek a szerda délutáni kulturális bemutatón. A zenében , táncban , versmondásban , versírásban , éneklésben tehetséges tanulóink mutatták be produkcióikat. Az est folyamán láthattunk- hallhattunk komolyzenei, hangszeres darabokat, könnyűzenei számokat, népdalokat , rábaközi táncokat ,kortárs költők verseit , Jókai egyik regényének egy részletéből színdarabot, valamint akrobatikus elemekkel átszőtt táncprodukciókat és természetesen fellépett az iskola zenekara is . Gratulálunk a fellépőknek, felkészítőiknek és a szervező Nagy Dóra tanárnőnek! Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Iskolánk ünnepi dekorációja

  Iskolánk ünnepi dekorációja

  Ünnepi díszbe öltözött az iskola :) A fényképek megtekinthetők ITT
 • Mikulás napi futás

  Mikulás napi futás

  Mikulás napon hagyományteremtő szándékkal nagysikerű sportrendezvényre került sor a Várkertben. Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.  
 • Idén is ellátogatott hozzánk a Mikulás!

  Idén is ellátogatott hozzánk a Mikulás!

  Idén is ellátogatott hozzánk a Mikulás! Kedves Krampuszai segítségével szétosztotta az ajándékokat.:) Az eseményen készült fényképek megtekinthetők ITT.    
 • Körözvény

  Körözvény

  KÖRÖZVÉNY   Értesítem tanulóinkat, hogy 2018. december 5-én (szerdán) 1630-tól 1730-ig  fogadóórát tartunk. December 6-án (csütörtökön) Mikulás-futás lesz tanítás után. Ezért rövidített órákat tartunk. A rövidített órák rendje az igazgatói iroda melletti hirdetőn és az iskola honlapján tekinthető meg. .   Pápa, 2018. december 03.                                                                                                                                                                                                      Mozgai Zsolt                                                                                              intézményvezető-helyettes
 • PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

  PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

  Rendkívül tartalmas és előadásokban gazdag volt a Pályaorientációs nap iskolánkban december 1-jén. Amint azt köszöntőjében Bognár Anita intézményvezető- helyettes elmondta, a tanulók sikeres pályaválasztásának elengedhetetlen feltétele a széleskörű tájékozódás a továbbtanulási lehetőségekről, az aktuális munkaerő-piaci viszonyokról. Ennek érdekében élve a lehetőséggel, ebben a tanévben is megszerveztük a pályaorientációs célú tanítás nélküli munkanapot . Hatalmas elismerés és köszönet jár Csikós Borbála tanárnőnek, aki ismét remek előadókat hívott és megszervezte ezt a napot, amely nemcsak a végzősöknek, hanem az alsóbb éveseknek is rengeteg hasznos információval szolgált. Több mint 20 előadó érkezett a legkülönfélébb szakterületekről, és élvezetes, gyakran interaktív előadásaik során meséltek szakmájukról, hivatásukról. Jelen voltak a Rendőrség, a Honvédség és a Boeing Team képviselői éppúgy, mint a PTE Zalaegerszegi Központja., de volt edző és sportszakember, esküvőszervező és önismereti coach, terapeuta. Diákjaink olyan kevésbé gyakori szakmák képviselőivel is találkozhattak, beszélgethettek és feltehették kérdéseiket, mint a borász, a tájépítész mérnök vagy épp a japán tolmács, video editor, kibernetikai szakértő. Az előadók között sok egykori petőfis diákot üdvözölhettünk. Tartalmas, hasznos napot zártunk a december 1-jei tanítás nélküli munkanapon. Köszönet az előadónak és a szervezőnek!   Az esemény fényképei megtekinthetők ITT  
 • Fogadóóra 2018.12.05(szerda) 16.30-17.30

  Fogadóóra 2018.12.05(szerda) 16.30-17.30

  Fogadóóra 2018.12.05(szerda) 16.30-17.30
 • Szecskaavató-Pápa Tv Kilépő című műsorában

  Szecskaavató-Pápa Tv Kilépő című műsorában

  Szecskaavató-Pápa Tv Kilépő című műsorában https://www.facebook.com/kilepo.vtvpapa/videos/345943282623143/
 • Újabb kiemelkedő versenyeredmény!

  Újabb kiemelkedő versenyeredmény!

  Újabb kiemelkedő versenyeredmény : Bóka Viktória 9.B osztályos tanulónk Európa-bajnoki ezüstérmes (karate) 8 éves korom óta, 8 éve karatézok a Griff SE-ben. Amikor kezdtem, nagyon sok gyerek volt, de csak néhányan maradtunk, akik kitartottunk, versenyekre jártunk és szinte minden évben újabb övekre vizsgáztunk le. Két év óta jóval többet edzek, ennek lett eredménye, hogy a siklósi kvalifikációs kupa után bekerültem a magyar válogatott csapatba és kijutottam az EB-re. A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlott és nagyon szerettem volna eljutni legalább a bronzéremig, de ehhez az első két küzdelmemet mindenképp meg kellet nyernem. Először egy román lánnyal kerültem szembe, elég agresszív stílusa volt és a kiegyenlített küzdelem után hosszabbítás következett, ahol egy fejrúgással sikerült nyernem. Ezután egy bolgár versenyzővel küzdöttem. Az első részben már két bíró engem látott jobbnak, de a főbíró ismét hosszabbítást javasolt. Ezután több hasra irányuló rúgásomat már nem bírta a lány és KO-val győztem. A bronzérem már biztos volt. A harmadik mérkőzésem Lengyelországban és a tavalyi EB-n is sikeres lengyel lánnyal kerültem össze, de ezt a mérkőzést s vártnál gyorsabban egy fejrúgással eldöntöttem. A döntőben egy olyan magyar versenyzővel mérkőztem meg, akit már sikerült legyőznöm és ő is nyert ellenem, de most nagyon elfáradtam a hosszabbítások miatt és ő nagyobb aktivitást mutatva megnyerte a versenyt. Ettől függetlenül nagyon örülök az ezüstéremnek, és majd szeretnék junior kategóriában is szép eredményeket elérni.  
 • Pápa TV- Terra Australis- Incognita?

  Pápa TV- Terra Australis- Incognita?

  Pápa TV- Terra Australis- Incognita?A Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetének docense, Dr. Forintos Éva angol nyelvű előadása. A video elérhető az alábbi linken:https://youtu.be/OKkpm8sQ7sE?t=751
 • 80 éves Jubileumi Közgáz Kupa

  80 éves Jubileumi Közgáz Kupa

  Az esemény részletei elérhetőek a Versenyeredmények menüpontban.  
 • Versenyeredmény: Helyesírási verseny

  Versenyeredmény: Helyesírási verseny

  November 14-én szerdán, 14.30 órától iskolai helyesírási versenyt rendeztünk.Eredmények:1. helyezett: Teiszler Laura (12. C)2. helyezett: Schuszter Tamás (10. C)3. helyezett: Baky Boglárka (12. B)Az első két helyezett a megyei versenyen is részt vesz. Fényképek megtekinthetők az alábbi linken ITT  
 • PILVAX

  PILVAX

  Iskolánk új közösségi térrel bővült, melyet a diákok az intézmény nevéhez, szellemiségéhez kapcsolódva Pilvaxnak neveztek el. A tanulók körében népszerű a hely, hisz az itt elhelyezett kanapékon kényelmesen lehet üldögélni, beszélgetni a barátokkal, megosztani a legfrissebb petőfis pletykákat. Akár kis művészeti galériaként is funkcionál, hiszen a falakat diákjaink alkotásaival díszítettük. Diákjaink szeretnek itt tartózkodni, mert mindig jó a hangulat. Büszkék vagyunk iskolánk kis Pilvax kuckójára. Fényképek megtekinthetőek ITT
 • Angolos programok 2018.11.23

  Angolos programok 2018.11.23

  Angolos programokban ismét gazdag volt a pénteki nap iskolánkban. A nagyszünetben a Tarczy Lajos Általános Iskola két tanítási nyelvű tagozatos diákjai látogattak el hozzánk és mutatták be Hálaadás-napi műsorokat. A kedves kis jelenetben felelevenítették a Hálaadás történetét, megemlékeztek az első zarándokokról. A nap végén Ausztráliáról hallhattak előadást az érdeklődő diákok, Terra Australis- Incognita? címmel. A Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetének docense , Dr. Forintos Éva angol nyelvű előadásából számos érdekességet megtudhattak a jelenlévők, így például azt is, hogy a földrész két emblematikus állatának neve mit is jelent. Kiderült, hogy a koala azt jelenti „nem iszik vizet”, a kenguru pedig azt, hogy „mit mond?”. Örömmel tapasztaltuk, hogy elfogadták meghívásunkat a tarczys két tannyelvűs nyolcadikosok és eljöttek a türrös angol fakosok is. Az eseményeken készült fényképek elérhetők ITT.  
 • Körözvény

  Körözvény

  KÖRÖZVÉNY   Értesítem tanulóinkat, hogy 2018. november 22-én, csütörtökön 11:30 órától filharmónia előadás lesz. A fehér ing, ill. fehér blúz mindenkinek kötelező! Ezen a napon rövidített órákat tartunk. A rövidítések rendje megtalálható az igazgatói iroda melletti hirdetőn és az iskola honlapján   Pápa, 2018. november 19.   Mozgai Zsolt intézményvezető-helyettes
 • Versenyeredmény:III. Kisfaludy Sándor versmondó verseny

  Versenyeredmény:III. Kisfaludy Sándor versmondó verseny

  November 10-én rendezték meg a III. Kisfaludy Sándor versmondó versenyt Balatonfüreden. Versenyzők az ország minden részéről és a határon túlról is érkeztek. Kötelező volt egy kortárs magyar költő verse, illetve egy Szilágyi Domokos, vagy Dsida Jenő vers. Iskolánk két diákja, Homlok Anna és Varga Rebeka 12. B osztályos tanulók nagyszerűen szerepeltek a Kéri Kitty színművésznő által zsűrizett versenyen. Homlok Anna különdíjjal tért haza.
 • Közösségi szolgálat

  Közösségi szolgálat

  A dokumentum PDF formátumban elérhető ITT
 • Informácó az angliai úttal kapcsolatban

  Informácó az angliai úttal kapcsolatban

  Kedves Diákok És Szülők! Az angliai útra a jelentkezési határidő november 15-e, csütörtök. Jelentkezni 20 000 forint előleg befizetésével lehetséges nálam, a tanáriban. Nem kell a szülőnek ezért bejönnie, elég, ha a diák hozza a pénzt. A honlapon található egy részletes heti tervezet is a lehetséges programokkal: https://www.sol.org.uk/hungary/. Három!!! főnek még garantált helye van, (de persze túljelentkezés esetén is van megoldás). Csikós Borbála
 • Körözvény

  Körözvény

  KÖRÖZVÉNY Értesítem tanulóinkat, hogy 2018. november 10-én, szombaton pénteki órarend szerinti tanítási nap lesz. Ezen a napon rövidített órákat tartunk. A rövidített órák csengetési rendje megtalálható az igazgatói iroda melletti hirdetőtáblán, valamint az intézmény honlapján és  facebook oldalán. Pápa, 2018.november 7.                                                                                                          Bognár Anita                                                                        intézményvezető-helyettes
 • Versenyeredmény

  Versenyeredmény

  Bedecs Brigitta iskolánk 12.A osztályos tanulója a hétvégén részt vett egy országos légtornász versenyen, amelyet Budapesten rendeztek meg a Fővárosi Nagycirkusz telephelyén. Brigi 2 éve kezdett el ezzel a sportággal foglalkozni, mert úgy érzi, ebben tudja leginkább kifejezni önmagát. A versenyen karika egyéni kategóriában indult, felnőtt korcsoportban, a zsűrit annyira lenyűgözte, hogy a tehetségéért különdíjat nyert. Ez egy olyan sportág, amely egy légtornász karikán bemutatott akrobatikus elemek sorozata, de annál több. Művészi tánc a levegőben, nőies és könnyednek tűnő, de óriási kitartásra, erőnlétre és fegyelemre van szükség ennek megjelenítéséhez. Gratulálunk Brigi eredményéhez és további sok sikert kívánunk!
 • Körözvény - október 26.

  Körözvény - október 26.

  KÖRÖZVÉNY   Értesítem tanulóinkat, hogy -                     az őszi szünet első napja 2018. október 27. (szombat), a szünet utáni első tanítási nap 2018. november 5.  (hétfő). -                     az OKTV versenyek a szünet után, 2018. november 5-én hétfőn, kezdődnek történelem tantárggyal. A versenyre jelentkezettek neve, a verseny színhelye, a verseny időpontja és időtartama az iskolai honlapon található meg. Minden versenyző a kezdés előtt negyed órával a helyszínen jelenjen meg! -                     az utóbbi időben elszaporodott a menza jegyek elhagyása. Mivel az elhagyott jegyekkel visszaélések történtek, november hónaptól, az elhagyott jegyek pótlására kiadott igazolást csak szülői kérésre állítunk ki. Jegy nélkül a továbbiakban sincs mód az étkezésre! -                     a szünet előtt a tantermekben a padokat mindenki ürítse ki. A taneszközöket és egyéb felszereléseket vigyék haza, vagy a szekrényekben helyezzék el. A széthagyott holmikért az iskola nem tud felelősséget vállalni!   Pápa, 2018. október   25.                                                                                                             Mozgai Zsolt                                                                                                intézményvezető-helyettes  
 • OKTV időpontok, helyszínek

  OKTV időpontok, helyszínek

  Az OKTV időpontok elérhetőek az alábbi linken: ITT  
 • Körözvény

  Körözvény

  KÖRÖZVÉNY   Értesítem tanulóinkat, hogy az október 23-ai megemlékezés, 19-én (pénteken) 8 órakor az aulában lesz. Az egyenruha viselése kötelező! A nem megfelelő egyenruhában, vagy egyenruha nélkül megjelenő tanulók osztályfőnöki figyelmeztetésben részesülnek!     Pápa, 2018. október   17.                                                                                                                 Mozgai Zsolt                                                                                                     intézményvezető-helyettes
 • Iskolánk újra angliai utat szervez!

  Iskolánk újra angliai utat szervez!

  Kedves Érdeklődők!Iskolánk újra angliai utat szervez. Nem is akárhova, és nem is akármilyen utat! A festői Devonba, a hamisíthatatlan vidéki Angliába. Ha a maximális nyelvgyakorlás, ismeret- és tapasztalatszerzés a cél, akkor a SOL alapítványon keresztül való szervezés Barnstaple-be 2019. október 27-tól november 3-ig, az őszi szünet ideje alatt, jó választás!A SOL nem utazási iroda, és nem egy a számtalan üzleti érdekeltségű nyelviskola közül. Beállítottságát non-profit szervezeti formája tükrözi: Educational Charity Angliában, és alapítvány képviseli Magyarországon. Reklámja kizárólag a szájhagyomány. A SOL kicsi, családias szervezet. Immár hatodik alkalommal utazom a közreműködésükkel. Devonban, 3 kisvárosban (Barnstaple, Bideford és Tiverton) működik jelenleg. Utazás repülővel. Szállás családoknál. Teljes ellátás. Délelőtt nyelvórák, délután kirándulások, egy egész napos kirándulás. Szombaton családi nap.Az ár repülőjegy nélkül: 386 font. Az ár tartalmaz minden belépőt Devonban, szállítást a kirándulásokra, a nyelvórákat, a családoknál való szállást és a teljes ellátást. Nem tartalmazza a reptéri transzfert (40-80 font/csoport), illetve egy esetleges Londoni napot a visszaúton (200 font/csoport). A teljes árat tetszőleges részletekben 2019. szeptember 20-ig kell befizetni az indulás előtt egy hónappal nálam, utalva.Jelentkezni már a szülői értekezleten is lehet, melyet a gimnázium az E13-as teremében tartok 2018. október 24-én, szerdán 17:30-kor, melyre minden érdeklődőt szeretettel várok. További információ: https://www.sol.org.uk/hungary/ Az utat szervezi: Csikós BorbálaElérhetőség: 06208242779 vagy csikosborbala@gmail.comKeressenek bizalommal!Üdvözlettel:Csikós Borbála
 • Versenyeredmény: Damashi Kupa

  Versenyeredmény: Damashi Kupa

  Cheyenne Dokter 12.b osztály tanulója, a hétvégén Siklóson indult a Damashi Kupa kyokushin karate versenyen, ahol kvalifikálta magát a budapesti U21-es Európa Bajnokságra az 50-55 kg-os súlycsoportban, ami novemberben kerül megrendezésre. A versenyen saját súlycsoportjában nem volt ellenfele, ezért eggyel magasabb súlycsoportban küzdött, ahol 3. helyezést sikerült szereznie. Gratulálunk! :)
 • Kodály Program

  Kodály Program

  A Kormány Kodály Zoltán, a XX. század világszerte ismert zeneszerzője, zenetudósa és zenepedagógusa születésének 135., halálának 50. évfordulója alkalmából hirdette meg a Kodály Programot 2017-ben. A köznevelési intézményekben a zenei képzés támogatatását célul kitűző, állami támogatású, a központi költségvetésből finanszírozott Kodály-programmal az iskolák lehetőséget kaptak, kapnak hangszerek beszerzésére. A Kodály Program támogatásában intézményünk is megkapta az akusztikus pianínót. Köszönjük!
 • Rövidített órák

  Rövidített órák

  Rövidített órák csengetési rendje 2018.10.13 szombat( hétfői órarend)  
 • Megyei haditorna verseny cikk a papa-ma.hu-n.

  Megyei haditorna verseny cikk a papa-ma.hu-n.

  "A Petőfi mindent vitt a megyei haditorna versenyen" A versennyel kapcsolatos papa-ma.hu cikk az alábbi linken elérhető! https://papa-ma.hu/index.php?op=cikk_reszletes&id=18756
 • Fogadóórák

  Fogadóórák

  Kedves Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy lehetőségük van arra, hogy az iskola pedagógusaival délelőtti fogadóórán is tudjanak személyesen beszélni. Kérjük Önöket, hogy a fogadóórára legyenek kedvesek előzetesen bejelentkezni a 89/324-953-as telefonszámon a megadott napokra. Fogadóórák időpontjai elérhetőek PDF formátumban: ITT  
 • Honvédelmi verseny 2018

  Honvédelmi verseny 2018

  Az eseményről készült PDF dokumentum megtekinthető ITT
 • Fogadóóra/Szülői értekezlet

  Fogadóóra/Szülői értekezlet

  Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a munkatervünknek megfelelően 2018. október 3-án, szerdán 15.30-16.30-ig fogadó órát tartunk, ezt követően 16.30-tól szülői ertekezlet lesz a 10.,11.,12. évfolyamon.
 • KIS ESTI ZENE IRODALOMMAL

  KIS ESTI ZENE IRODALOMMAL

  KIS ESTI ZENE IRODALOMMAL Mátyus Aliz, egykori petőfis diák, író, szociológus, az irodalmi élet szervezője támogatásával megalakult a Pápai Középiskolások Képzőművészeti Társsasága. Az ő szervezésében zajlott az „Estek a Jókai-ház udvarán” rendezvénysorozat első alkalma, a KIS ESTI ZENE IRODALOMMAL. A színvonalas műsor az „ÍV ELÁGAZÁSOKKAL” - Rab Zsuzsától Petrik Ivánig címet viselte. A két költő verseiből készült összeállításban valamint a versek közt felcsendülő, magával ragadó fuvolamuzsikában iskolánk diákjai is sikeresen szerepeltek, az estet iskolánk intézményvezető-helyettese, Bognár Anita nyitotta meg .
 • Sporteredmény

  Sporteredmény

  Szeptember 7-én lelkes „Pápai Petőfis” fiatalok vettek részt Ajkán a Sportváros Nonprofit KFT és a Bakonyi Tájfutó Klub által szervezett Éjszakai futás rendezvényen. Az iskolánk tanulói a 8x400m-es váltófutásban mérték össze gyorsaságukat 10 másik csapattal szemben. Lelkesedésüket és kitartásukat siker koronázta, hiszen ELSŐK lettek. Sikerüket tovább növeli az, hogy volt, aki kétszer teljesítette a távot (a szabályoknak megfelelően) csapat létszámhiány miatt. Gratulálunk nekik, és további sportsikereket kívánunk!              
 • Gólyanapok voltak a Petőfiben:

  Gólyanapok voltak a Petőfiben:

  Gólyanapok voltak a Petőfiben  
 • 2018/2019-es tanév órarendje

  2018/2019-es tanév órarendje

  A honlap ÓRAREND menüpontjában elérhető a 2018/2019-es tanév órarendje  
 • Gólyanapok 2018

  Gólyanapok 2018

  Móka, Játék, Kacagás… Augusztus 24-26. között ismét lezajlottak iskolánkban a Gólyanapok, amelyen a leendő 9.-es diákok  jàtèkos feladatok keretèben ismerkedhettek egymással az iskola épületével, valamint a következő héttől őket tanító tanáraikkal. Ezeket a napokat a Diákönkormányzat szervezte, a nap első felében prezentációkat hallgathattak meg, ezt követően pedig szituációs - és drámajátékokban lehetett részük a diákoknak. Reméljük, hogy a vidám hangulatú ismerkedési napokat hasonlóan jókedvű, tartalmas, sikeres, jó eredményekben gazdag petőfis évek fogják követni. A fényképek menüpont alatt elérhetők az eseményen készített fényképek.  
 • Tankönyvosztás

  Tankönyvosztás

  Tájékoztatom kedves Tanulóinkat és Szüleiket, hogy a tankönyvosztás intézményünkben az előző tanévekhez hasonlóan az első tanítási napon (szeptember 03-án) lesz. Bognár Anita intézményvezető-helyettes
 • Tanévnyitó 2018-2019

  Tanévnyitó 2018-2019

  Értesítem kedves Tanulóinkat és Szüleiket, hogy a tanévnyitó ünnepségünket 2018. augusztus 31-én (péntek) 16.00 órakor tartjuk az iskolánk aulájában. Bognár Anita intézményvezető-helyettes
 • Menza étlap

  Menza étlap

  2019 szeptember havi menza étlap

 

HETI PROGRAM: 2019. október 21-től október 27-ig

Hétfő:

 36. tanítási nap

13.30 órától Próba a 10. C osztálynak az aulában

15.00 órától A médiateremben FILMKLUB Bacsó Péter: A tanú (Vendég: Nagy L. István-történész)

17.00 órakor Szülői értekezlet az angliai utazással kapcsolatban. Helyszín: 9. B osztályterme

Kedd:

8.00 órakor Megemlékezés az 1956-os magyar népfelkelésről (10. C osztály)

14.30 órától Balassi Bálint Gimnázium órái

Szerda:

 Munkaszüneti nap

Csütörtök:

 14.30 órától Balassi Bálint Gimnázium órái

Péntek:

 9.00 órától Szaktanácsadói látogatás

15.00 órától Szecskaavató

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap

 

Szombat:

 

Vasárnap:

 

 

 LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN

 

 

 

  E-KRÉTA új funkció: elektronikus ügyintézés

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. március 1-től új funkcióval bővült az E-KRÉTA felülete, elérhetővé vált az elektronikus ügyintézés funkció.
Bővebb információt, segítséget az e-ügyintézés kérelmezői felületén az alábbi linken találnak:

 

 

AKTUÁLIS ÁLLÁSOK:

Kertai Általános Iskola és a Somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskola – angol-bármely szakos általános iskolai tanár

-          Tüskevári Általános Iskola – tanító

-          Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola – testnevelés-bármely szakos általános iskolai tanár

-          Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium: matematika-informatika szakos középiskolai tanár

-          Pápai Tankerületi Központ intézményei – fizika-technika szakos általános iskolai tanár

-          Tarczy Lajos Általános Iskola – matematika-informatika szakos általános iskolai tanár

-          Tarczy Lajos Általános Iskola – tanító angol műveltségi területtel

-          Pápateszéri Általános Iskola – tanító

-          Csóthi Géza Általános Iskola – biológia –földrajz szakos általános iskolai tanár

-          Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI – gyógypedagógus (autizmus spektrum pedagógiája szakiárny)

 

-          Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI – logopédus

Kertai Általános Iskola: német-bármely szakos általános iskolai tanár

-           Pápai Weöres Sándor Általános Iskola: rendszergazda

Pápai Petőfi Sándor Gimnázium: történelem-angol szakos középiskolai tanár

- Pápai Tankerületi Központ - iskolapszichológus

-       Pápai Tankerületi Központ - iskolapszichológus

-       Pápai Tankerületi Központ - testnevelés - bármely szakos általános iskolai tanár

- Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola - angol-bármely szakos általános iskolai tanár

- Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI - gyógypedagógus (2 fő – tanulásban akadályozottak szakirány)

- Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI - gyógypedagógus - autizmus spektrum pedagógiája szakirány

- Pápai Tankerületi Központ - technika - bármely szakos általános iskolai tanár

- Pápai Tankerületi Központ - kémia –bármely szakos általános iskolai tanár

- Pápateszéri Általános Iskola – tanító

- Kertai Általános Iskola – angol-bármely szakos általános iskolai tanár

- Magyarpolányi Kerek Nap Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és AMI- tanító német műveltségi területtel

      -    Tarczy Lajos Általános Iskola – tanító angol műveltségi területtel
-    Pápai Tankerületi Központ – matematika-bármely szakos általános iskolai tanár
-    Tarczy Lajos Általános Iskola – matematika-informatika szakos általános iskolai tanár
-    Pápai Tankerületi Központ – tánctanár
-    Pápai Petőfi Sándor Gimnázium – történelem –angol szakos középiskolai tanár

     Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium – tanító (2 fő)

     Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium – matematika-informatika szakos középiskolai tanár

Pápai Tankerületi Központ – kémia - bármely szakos általános iskolai tanár

-          Pápai Tankerületi Központ – technika - bármely szakos általános iskolai tanár

-          Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI:

·       gyógypedagógus (2 fő – tanulásban akadályozottak szakirány)

·       gyógypedagógus – autizmus spektrum pedagógiája szakirány

Pápai Tankerületi Központ: tánctanár 

iskolapszichológus Devecseri Járás

iskolapszichológus Ajkai Járás

Tarczy Lajos Általános Iskola: történelem-angol szakos általános iskolai tanár

Tarczy Lajos Általános Iskola matematika-informatika szakos általános iskolai tanár

Türr István Gimnázium és Kollégium angol-bármely szakos középiskolai tanár

Pápai Tankerületi Központ matematika-bármely szakos általános iskolai tanár

Pápai Tankerületi Központ testnevelés-bármely szakos általános iskolai tanár

 

fizika-technika szakos általános iskolai tanár

      iskolapszichológus Ajkai Járás

      iskolapszichológus Devecseri Járás

      gyógypedagógus (2 fő)

      angol-bármely szakos középiskolai tanár

      Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium – tanító

      tánctanár

      informatika-bármely szakos általános iskolai tanár

      testnevelés-bármely szakos általános iskolai tanár

      matematika-bármely szakos általános iskolai tanár

      intézményvezető Pápai Petőfi Sándor Gimnázium

      iskolapszichológus Devecseri járás

      iskolapszichológus Ajkai járás

      gyógypedagógus Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola,

           Készségfejlesztő Iskola és EGYMI

      fizika-technika szakos általános iskolai tanár

      informatika-bármely szakos általános iskolai tanár

      matematika-bármely szakos általános iskolai tanár

      testnevelés-bármely szakos általános iskolai tanár

      angol-bármely szakos középiskolai tanár

      tánctanár

      Türr István Gimnázium és Kollégium német-bármely szakos középiskolai tanár

      Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium

2017. PPSG