FILMKLUB

Ebben a tanévben is nagy sikerrel zajlanak iskolánkban az EFOP 3.2.6.pályázat keretében megvalósuló Filmklub rendezvényei iskolánk mozgókép-és médiaismeret tanára, Cserneczky Attila szervezésében. A filmeket beszélgetések követik, meghívott előadókkal.

Az idény negyedik filmje - Az ötödik pecsét –. Az idei Filmklub legsötétebb fénypontja, a remekmű, melynek utolsó képkockái után a film tömény zsenialitásának köszönhetően a szavak és az érzések valóságosan a közönségbe fagytak. Ezt a jeges döbbenetet Grőber Attila tanár úrnak sikerült felolvasztani a lendületes és sziporkázó előadásával, melybe azt is beleszőtte, többek között, hogy mennyire időtlen, bármikor s bárhol is helytálló alkotás a film. Továbbá rávilágított arra a tényre, hogy mindenképp érdemes többször is megtekinteni, mi több, mondatonként elemezni, hiszen minden verbális mozzanata hatalmas filozófiai jelentőséggel bír.

Cser Lúcia
 

HELYESÍRÁSI VERSENY

November 13-án iskolai helyesírási versenyt rendeztünk.A 19 versenyzőnek egy 70 pontos digitális helyesírási feladatlapot kellett megoldani.Emellett tollbamondást is írtak.A verseny összpontszáma 100 volt. Eredményhirdetés hétfőn várható.

A MAGYAR NYELV NAPJA

November 13: a magyar nyelv napja alkalmából készített rádiós műsort hallgathattuk ma meg a második órában.
"A magyar nyelv olyan, mint egy hangszer: aki játszani akar rajta, annak minden áldott nap gyakorolnia kell."(Lénárd Sándor)

 

 

NYÍLT NAP

Nagy sikerrel zajlott nyílt napunk november 12-én. Közel 200 nyolcadikos látogatott iskolánkba, hogy bepillantást nyerjen az itt folyó oktató-nevelő munkába, ismerkedjen képzéseinkkel, a diákélettel. Az aulában az érkezőket a diákönkormányzat tagjai fogadták, akik az első tanítási órában meséltek a diákéletről és az egyéb programokból. Ezt követően az érdeklődők megtekintették az iskola kisfilmjét, illetve egy kahoot! online kvízt töltöttek ki, amely nagy népszerűségnek örvendett. A 2., 3. és 4. tanítási órák voltak látogathatók, mindegyik időpontban 10 különböző tanóra közül választhattak a vendégek. Jó hangulatban telt a mai nap is, tartalmas információkkal gazdagodtak vendégeink. Bízunk benne, hogy megerősítettük bennük, jó választás a Petőfi! Szeretettel várjuk őket iskolánkban!

 

ANGLIA

 Az őszi szünetben "Petőfi népe" Angliába utazott egy teljes hétre.

A kirándulás első napján ragyogó napsütésben a misztikus Stonehenge köveit vették szemügyre, Salisbury utcáin sétálhattak, majd az estét már a vendéglátó angol családoknál töltötték. A hét további napjain a diákok iskolába jártak, ahol a helyi tanárok, különböző érdekes témákkal és feladatokkal segítették angol tudásuk fejlesztését. Délutánonként kirándulásokat tettek a környéken, így jutottak el az Atlanti-óceánhoz: Ilfracombe, Woolacombe, Lynton, Lynmouth és Clovelly városkákba. Az utolsó iskolai nap projektkészítéssel zárult, amikoris a diákoknak Barnstaple lakosaitól kellett adatot gyűjteniük munkájuk elkészítéséhez. Az Angliában eltöltött 10 nap rengeteg tapasztalással és élménnyel járt a gyerekeknek: kipróbálták a tipikus ételeket, betekintést nyertek a helyi családok életébe, szokásaiba, ünnepeibe, angolul beszéltek és tanultak, utazási fortélyokat sajátítottak el, önállósodtak és magabiztosabbá váltak. Annak ellenére, hogy az időjárás nem mindig volt kegyes a csapathoz, mindenki pozitívnak értékelte a tanulmányutat. Megyünk máskor is!

DEBATE VITAVERSENY:

2019. NOVEMBER 12. NYÍLT NAP

Kedves Diákok, Szülők!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a 2019. november 12-én (kedden) megrendezésre kerülő Nyílt napunkra, az iskolánkba.
A Diákönkormányzat tagjai fogadják az érkezőket az aulában. 8.00 órától tájékoztatót tartanak képzéseinkről, az iskola mindennapjairól, az évközben előforduló eseményekről és egyéb hasznos információkról.
8.55 órától 11.35 óráig látogathatók a bemutató órák, amelyekre a tájékoztató végén lehet jelentkezni.
Az alábbi tanórákat lehet látogatni:

RENDHAGYÓ ÉS INTERAKTÍV TÖRTÉNELEMÓRA

Vendégünk volt Vajda Péter, aki korábban Brüsszelben az Európai Bizottságnál dolgozott környezetvédelmi szakjogászként, most pedig Bécsben a kelet - európai országok energiagazdálkodását és törvényi szabályozását segítő nemzetközi szervezetnél dolgozik. Rendhagyó és interaktív történelemórát tartott a 9.B-ben államformákról és államelméletekről. A 12.B-ben pedig az EU intézményeiről és ezek működéséről volt szó, majd csoportmunkában modellezték is döntéshozatal és végrehajtás folyamatát. A 10. C-ben az olvasás, műveltség nyelvtudás fontosságáról beszélgetett a diákokkal.

 

2019 11 08 A RÖVIDÍTETT ÓRÁK CSENGETÉSI RENDJE

 ANGLIA 2019

Megérkeztünk Angliába, és nem esik. 😁 Az őszi szünetben bejárjuk Devont, Anglia legfestőibb részét. Ma este megismerkedünk a fogadó családokkal, holnaptól pedig délelőtt nyelviskolában leszünk, délután pedig kirándulunk. Nagyon jó kis csapat gyűlt össze. Minden flottul megy. Innentől minden évben legalább egyszer lesz angliai út! Gyertek minél többen! - ‎Csikós Borbála

 SZECSKAAVATÓ 2019

MINYONOK ÉS GRU

Nagyszünetben megérkeztek hozzánk a Minyonok és Gru is :).

EFOP 3.2.5-17

Az EFOP 3.2.5-17-es projekt keretében 9. C és 10.A osztályos diákjaink ma a Devecseri Téglagyárban jártak gyárlátogatáson. Köszönjük a lehetőséget!

 AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ESEMÉNYEI

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eseményeire emlékeztünk ma. Ünnepi műsorunkat a 10.C osztály készítette. Színes, igényes műsorukban versek, dalok segítségével elevenítették fel a 63 évvel ezelőtti eseményeket. Gratulálunk Tóthné Sperai Renáta osztályfőnöknek és a 10.C osztálynak!
 

A NEMZETI SZÍNHÁZBAN JÁRTUNK!

Diákjaink szombaton Budapesten a Nemzeti Színházban a Tartuffe c. színdarabot tekintették meg. Az előadás előtt sétát tettek a fővárosban. Köszönjük Kernyáné Návai Anita tanárnőnek a szervezést!

PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS 2019

Köszönjük, hogy ilyen sokan ellátogattatok standunkhoz és érdeklődtetek a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium 2020/2021-es tanévben induló képzései iránt.Várunk Benneteket és szüleiteket a nyílt napunkon (november 12. 8 óra), illetve a pályaválasztási szülői tájékoztatón (november 11. 17 óra)

RAJZ-, FESTMÉNY- és FOTÓPÁLYÁZAT

PETŐFIS SZAVALÓVERSENY

 

LÁSD, AMIT ÉRZEL! JUBILEUMI FILMES PÁLYÁZAT

AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJA

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

OKTÓBER 6, AZ ARADI VÉRTANÚK NAPJA

A 10.A osztály rádiós műsorral emlékezett meg az eseményekről.

KILENCEDIKESEK BEMUTATKOZÓ MŰSORA

Kíváncsian vártuk a kilencedikesek bemutatkozó műsorát, hiszen mielőbb szerettük volna megtudni, hogy a tanulmányi munkán kívül melyek azok a területek, amelyekben a diákjaink eredményesek, illetve szabadidejükben mivel foglalkoznak. Változatos programmal szórakoztatták a jelenlévőket kilencedikes tanulónk. Előadtak: verseket, prózarészleteket, hangszeres bemutatkozókat, énekeltek és táncoltak is.

ZENE VILÁGNAPJA

Élőzenés műsorral ünnepeltük október 1-jét, a Zene Világnapját.Tehetséges tanítványaink különböző zenei stílusú műveket adtak elő. Hallhattunk népdalt, könnyűzenét, valamint csodás dallamok csendültek fel zongorán és fuvolán.

“FUSS SZÍVVEL EGY MOSOLYÉRT" JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS

Első alkalommal került megrendezésre Döbröntén a “Fuss Szívvel egy Mosolyért” elnevezésű jótékonysági futás, amellyel a pápai Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályát támogattuk. A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumból Mádlné Csuti Anikó, Koller László, Kenneth Quiter és Csikós Borbála álltunk rajthoz lelkes diákjaikkal Iványi Kristóffal, Gulyás Napsugárral, Schenek Dániellel és Böröczky Barnabással és Vitályos Zsókával. Egy jó cél érdekében közösen futni különleges élmény. Bár nem versenyezni mentünk, Dani abszolút első lett, Csikós Bori pedig kategória második helyezést ért el. Jövőre is számíthatnak a Petőfis csapatra! Köszönjük a lehetőséget. Legközelebb az országfutáson indulunk a Petőfi színeiben.

AMERIKAI KUCKÓ

Szeptember 27-én a Petőfibe látogatott a veszprémi Amerikai Kuckó. Az American Corner 2005-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben, Megyei Könyvtárban. A Kuckó szorosan együttműködik a régió különböző intézményeivel, iskoláival és egyetemeivel és számos állandó programnak ad otthon, úgy mint angol társalgási klub heti rendszerességgel, gyerekklubok, kézműves és technológiai oktató programok, valamint társasjáték-délutánok, interaktív programok diákoknak, az iskolákban és a Kuckóban.

Falussy Boglárka, az Amerika Kuckó vezetője 3 órában, három különböző osztálynak tartott angol nyelvű interaktív tanórát. A diákok csapatokban mérték össze tudásukat egy Kahoot kvíz segítségével. A téma természetesen Amerika volt. Történelmi, civilizációs, földrajzi, de még filmtörténeti kérdések is akadtak a kvízben. Nagyon jó hangulatban teltek az órák!

A veszprémi Amerikai Kuckó egyben egy EducationUSA tanulmányi tanácsadó központ is, amely pontos, átfogó és aktuális információkat nyújt az amerikai felsőoktatásban való továbbtanulási lehetőségekről. A Kuckó aktívan támogatja az amerikai továbbtanulást, és tájékoztatást, valamint szakanyagot biztosít azoknak a diákoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnék folytatni a tanulmányaikat. Ennek kapcsán újból ellátogatnak majd iskolánkba a Jubileumi Hét keretében, hogy előadást tartsanak az amerikai továbbtanulásról.

Több diákunk már jelentkezett is az úgynevezett FLEX programba. Bízunk benne, hogy pályázatukat pozitívan bírálják el, és mehetnek Amerikába tanulni!

ŐSZ

Őszi hangulatban az iskola.

VÉRADÁS

A Magyar Vöröskereszt által szervezett véradáson sok tanulónk vett részt ma. Köszönjük, büszkék vagyunk rátok!

TEGYÜK EGYÜTT! (UDVARRENDEZÉS) 3. NAP

Több mint 150-en vettek részt a 3 napos udvarrendezésben.

Ma is nagy lelkesedéssel tevékenykedtek diákjaink és munkatársaink. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az iskola udvarának megszépüléséhez!

TEGYÜK EGYÜTT! (UDVARRENDEZÉS) 2. NAP

TEGYÜK EGYÜTT! (UDVARRENDEZÉS) 1. NAP

Szorgosan jártak a seprűk, gereblyék, lapátok, voltak, akik a sövényt alakították, mások az avart gyűjtötték. Somogyiné Kalmár Krisztina és Pintér Anita tanárnők vezetésével udvarrendezési projektbe fogtunk. E héten három délután, tanítás után a diákok és a pedagógusok közül a lelkes vállalkozók közös erővel szépítik az iskolaudvart.

 

OKOSPAD

Tanítás előtti pillanatképek :) Diákok az Okospadnál.

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

DÉLELŐTTI FOGADÓÓRÁK IDŐPONTAI

A 2019/2020-as tanévben a délelőtti fogadóórák időpontjai. Minden esetben előzetes telefonos egyeztetést szeretnénk kérni a 89/324-953-as telefonszámon. Délutáni fogadóórák időpontjairól minden esetben előzetes tájékoztatást adunk. 

TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY 2019/2020

"Semmit se szeressek félig csinálni, vagyis a tökély előtt megelégedni." Bolyai János szavaival köszöntötte Bognár Anita intézményvezető-helyettes 2019/2020 tanév évnyitó ünnepségén a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium tanulóit. Az eseményen részt vett Dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere és Egyházi Andrea a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

 

ISMERKEDÉSI NAP

Hagyományainknak megfelelően az idén is ismerkedési napot szerveztünk az új osztályaink számára. Kilencedikeseink jó hangulatban ismerkedtek az iskolával, hagyományokkal, szokásokkal, egymással.

 

TÁJÉKOZTATÁS A MAGÁNTANULÓKAT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOKRÓL

https://www.oktatas.hu/kozneveles/egyeni_tanuloi_munkarend?fbclid=IwAR0ZG7zqPva0CZgrm2D1L8J1ac3mjydeTHYH1d9ZYSsICdqiA4b1nQPc1U4

EFOP-3.2.4-16-2016-00001

Az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosítószámú "Digitális kompetencia fejlesztése" című projekt keretében egy Samsung QB75H-TR interaktív panel került beszerelésre iskolánk médiatermében. Szeptembertől ezzel tovább bővülnek lehetőségeink a mindennapi oktató- nevelőmunka színesebbé, hatékonyabbá tételében. Köszönjük fenntartónknak, a Pápai Tankerületi Központnak!

 

Nevezési lap a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium természettudományi versenyére PDF formátumban

 

 

HETI PROGRAM: 2019. november 18-tól november 24-ig

Hétfő:

 50. tanítási nap

14.00 órától 19.00 óráig OKTV kémia I. (fsz.4.)

15.00 órától FILMKLUB (média terem) Török Ferenc: 1945 (Vendég: Simon Zsolt történész)

Kedd:

14.30 órától Balassi Bálint Gimnázium órái

Szerda:

 10.35 órakora Megbeszélés a tanári szobában

Csütörtök:

14.00 órától 18.00 óráig OKTV biológia I., II. (em.14.)

14.30 órától Balassi Bálint Gimnázium órái

Péntek:

 

Szombat:

 

Vasárnap:

 

 

 

 LETÖLTÉS PDF FORMÁTUMBAN

 

 

 

  E-KRÉTA új funkció: elektronikus ügyintézés

Tisztelt Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. március 1-től új funkcióval bővült az E-KRÉTA felülete, elérhetővé vált az elektronikus ügyintézés funkció.
Bővebb információt, segítséget az e-ügyintézés kérelmezői felületén az alábbi linken találnak:

 

2017. PPSG